Trening uansett vær …

Sko og grus
Grå og triste dager er også løpedager.

I dag var en sånn dag – en dag da det var mer fristende å bli i sofaen og skrive et gjennomarbeidet blogginnlegg istedenfor å springe. Våknet til snø i luften, og jeg som trodde både piggsko, ullundertøy og hansker kunne pakkes bort. Søndag betyr vanligvis ukas lengste tur – i dag ble intet unntak.

Så var det bare å ta på ullundertøyet, buff’en, vindbuksa, vindjakka og hanskene. Piggskoene fikk fortsatt hvile i skoskapet. Stiene på Fornebu er heldigvis fremdeles snø og isfri. Med rundt en varmegrad er det ingen grunn til å flashe bar hud, derfor dobbelt lag med løpetøy og Ulvangsokker på beina.

Vi er heldige som bor bare halvannen kilometers løpetur fra Oksenøya, Storøya og Fornebu hvor hovedflyplassen til Oslo lå inntil for 20 år siden. Nå er området park og utbyggingsområde både for nye boliger og nye arbeidsplasser. Og det er et variert utvalg av stier hvor mange legger trimturen sin, enten det er for å rusle med bikkja, løpe en tur, sykle eller lufte rulleskiene sine.

Kyststi skilt på Fornebu
Varierte stier på Fornebu

For løperen er det ti-tjue kilometer med stier, asfalterte turveier og grusveier – og minimalt med biltrafikk. Flatt er det også, så de bakkene du ønsker å legge inn i løpeturen må du virkelig oppsøke.

Min søndagstur i dag var på 11,5 kilometer og tok meg fra huset vårt på Stabekk til Holtekilen og den nyanlagte kystsien som er delvis gruslagt sti og delvis bryggeaktig gangvei ala boardwalk. Deretter går turen på asfaltert fortau på Fornebu, utover den gruslagte veien mot den flotte badestranda ¨på Storøya. Herfra går turen på natursti mot Koksabukta hvor det er en liten naturstrand. Akkurat i dag fristet det ikke å bade der. Langøya krysses og både curlinghallen ved Snarøya og Hundsund skole passeres før ferden fortsetter på de flotte asfalterte gang- og sykkelstiene hvor det er god plass til både de med og uten hjul.

I Rolfsbukta bygges det nye blokker langs fjorden og i skyggen av de store kontorbyggene til Statoil og Telenor er det vakker utsikt mot Nesodden, Bygdøy og resten av Oslo. De siste kilometerne går via Lysaker og de mange kontorbyggene der parallelt med E 18 tilbake til Stabekk.

Det er mulig å legge opp til rundturer på alt mellom fem og femten kilometer i de flotte omgivelsene. Et rikt fugle- og dyreliv gjør at en tidlig morgenløper risikerer å møte både rådyr og grevling. Dermed blir løpeturen til tider en naturopplevelse, en ekstra motivator for å komme seg ut på  tur uansett vær og føreforhold.